Spits Frank van der Zwan vastgelegd voor twee seizoenen

Go Ahead Eagles heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Frank van der Zwan. De aanvaller komt transfervrij over van FC Utrecht, waar hij enkele weken geleden zijn competitiedebuut maakte in de hoofdmacht tegen RKC Waalwijk. De 21-jarige Van der Zwan kwam eerder uit voor ADO Den Haag en speelde een half jaar op huurbasis voor het inmiddels failliete HFC Haarlem. 
Hij was dit seizoen topscorer van Jong FC Utrecht en deze centrumspits is voor twee seizoenen gecontracteerd met een optie voor nog een extra jaar. Hij heeft er vorig seizoen ook zeventien wedstrijden als huurling bij Haarlem opzitten. "Maar dat is niet geworden wat ik er van verwachtte'', zegt Van der Zwan. "Ik speelde er op links, terwijl ik echt een centrumspits ben.''  Bij FC Utrecht was er na dit seizoen geen toekomst voor hem.
Trainer Andries Ulderink zegt Van der Zwan veel aan het werk gezien te hebben. "We hebben Frank uitgebreid gescout. Hij is technisch een goede speler, die ook nog eens heel makkelijk scoort. We zijn blij dat hij voor ons kiest."
Van der Zwan speelde in de jeugdopleiding van ADO Den Haag.  Hij maakte zijn debuut in het betaald voetbal op 8 augustus 2008 in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss. In Haarlem groeide Van der Zwan uiteindelijk uit tot een vaste waarde in het eerste elftal, en speelde hij 18 wedstrijden in één seizoenshelft waarin hij eenmaal scoorde. Utrecht besloot echter om hem halverwege het seizoen weer terug te laten keren naar de Domstad, vanwege het feit dat ze spitsen tekort kwamen.
Vlak na zijn terugkeer speelde echter een oude enkelblessure weer op, die bij Haarlem tijdelijk was verholpen met een injectie. FC Utrecht besloot eind januari de Delftenaar een operatie te laten ondergaan, waardoor hij minimaal twee maanden uit de roulatie zou zijn.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter