Arbitrage helpt de Graafschap aan de titel

Dat De Graafschap uiteindelijk de titel pakte, daar kon alles en iedereen bij Go Ahead  Eagles wel mee leven.
Maar de manier waarop in de slotfase de voorsprong uit handen gegeven werd en de rol van arbiter Michel Winter werd hevig bediscussieerd. Hij gaf keeper Remko Pasveer in de slotminuut een rode kaart. De 3-2 eindstand stond toen al op het bord.
Via goals van Maikel Kieftenbeld en Jules Reimerink kreeg Go Ahead Eagles de Vijverberg al snel muisstil. De Deventer ploeg was voetballend beduidend beter dan de thuisploeg. Ver in de tweede helft passeerde De Graafschap op fysieke kracht via doelpunten van Bargas, Wormgoor en Nalbantoglu. Aan het doelpunt van Bargas ging ook nog eens buitenspel vooraf. Volgens veel Deventenaren had De Graafschap de slotfase met tien man moeten spelen, omdat de grove charge van Yuri Rose op Maikel Kieftenbeld met rood bestraft had moeten worden. Winter gaf geel aan Rose en aan Kieftenbeld, die reageerde op Rose. Dat Rose het einde van de wedstrijd haalde na zoveel keiharde overtredingen waarbij verschillende spelers een been kunnen breken is zeer dubieus. De verbijstering was bij de spelers van de gezichten af te lezen. De vrije trappen die arbiter Winter in de slotfase allemaal nog toekende aan de Graafschap maakte zijn optreden ronduit belachelijk.
In de laatste minuut van blessuretijd kreeg de wederom uitstekend keepende Pasveer wel zelfs rood van Winter. Berry Powel hield de bal vast bij een uittrap, waarop Pasveer hem wegtrok. Op appèl van de assistent-grensrechter bestrafte Winter dat lichte vergrijp wel met rood. Jasper Heusinkveld maakte daardoor op hem bekende grond zijn debuut in het betaalde voetbal.
"Moet die Winter ook niet even met de kampioensschaal lopen", klonk het na afloop cynisch in de catacomben. Een zuur gevoel overheerste bij de Eagles en de thuisploeg was vooral opgelucht en uitgelaten nu voor eigen publiek de titel bereikt was. Ondanks alles toch de felicitaties aan de Graafschap en zij mogen zich de terechte kampioen van de Jupiler League noemen.