Overmars uit de wedstrijd geschopt

Klassiek uit de wedstrijd geschopt en dus hoogstwaarschijnlijk laatste optreden van Marc Overmars op de velden. Niet het optreden dat de legendarische aanvaller uit Epe gehoopt had. Er moest nog bijna een brancard aan te pas komen om hem de kleedkamer in te krijgen.
Koud een minuut liep hij in het veld of hij lag al buiten de lijnen. Hij passeerde twee TOP-spelers. Bij de eerste schop die hij kreeg vlagde de grensrechter al voor een overtreding. De arbiter dacht waarschijnlijk nog aan voordeel. Direct daarna kwam de onbehouwen verdediger Regilio Jacobs die hem met een rotschop op het scheenbeen vloerde. Arbiter Van Boekel spaarde Jacobs door hem geel te geven waar rood op zijn plaats was geweest.
Overmars was voor laatst actief binnen de lijnen op 6 maart, toen hij 26 minuten meespeelde tegen Telstar. Van een echte afscheidswedstrijd gaat het niet komen. De 86-voudig international voelt daar zelf niks voor. En van een definitief afscheid bij Go Ahead Eagles hoeft het ook niet te komen als de ploeg de play-offs haalt.
Trainer Andries Ulderink gaf pas in de 90ste minuut toe aan de roep van het publiek om Overmars te brengen. Bij een achterstand van 3-2 bij MVV wilde Ulderink hoe dan ook de 1-0 voorsprong over de streep brengen.
"En", zei Ulderink. "Marc gaf na een paar minuten warmlopen aan dat hij zich niet fit genoeg voelde om lang in te vallen. Vandaar dat we het beperkten tot een paar minuten. Achteraf nog een foute keuze, want alles doet hem zeer. Van enkel tot scheenbeen."
In plaats dat de trainer van Top Oss, Hans de Koning, zijn elftal tot de orde roept en verteld dat je dit niet bij een vedette als Marc Overmars die een waardig afscheid wil. Nee hij zeurt om een niet gekregen panalty. Een schandelijke vertoning van Top Oss en metname Regilio Jacobs die eigenlijk wel een lange schorsing verdient.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter