Ulderink heeft veel te kiezen door een fitte selectie

Go Ahead Eagles-trainer Andries Ulderink heeft een bijna fitte selectie tot zijn beschikking voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Naast de langdurig geblesseerden Ceriel Oosthout, Luuk te Boekhorst en Kevin Siemelink is enkel Rence van der Wal een twijfelgeval.
Marco Parnela is weer fit, nadat de verdediger door klachten aan zijn heup begin deze week aangepast trainde. Oguzhan Türk, Achmed Ahahaoui, Marc Overmars en Rogier Wissink zijn ook hersteld en trainen sinds dinsdag weer voluit mee. "Ik denk dat ze fit genoeg zijn om te spelen", zegt Ulderink, die daarnaast nog niets kwijtwilde over zijn opstelling.
De kans bestaat dat nieuwkomer Kari Arkivuo meteen zijn debuut maakt. De Fin maakt sinds maandag deel uit van de selectie. "Kari zit in ieder geval bij de selectie van achttien. Of ik het aandurf hem meteen op te stellen? Waarom niet?"
Arkivuo kan zowel als vleugelspits als centrale middenvelder uit de voeten. Ulderink: "Hij is zeker op meerdere posities inzetbaar. Ik zie hem het liefst in een aanvallende rol vanuit de linker en rechter kant voorin en anders achter de spits. Hij heeft snelheid en is tweebenig en dat zie je niet zo vaak. Hij is ook sterk in de omschakeling naar de verdediging."
Ulderink verwacht een fel Fortuna. "Dat is een kenmerk van een club in nood. In moeilijke tijden ontstaat er een hecht team. Ze vochten tegen TOP ook voor elke meter. We zullen zeker niet veel ruimte krijgen om het spel te maken."
Hoe de opstelling zal zijn wil Ulderink nog niet prijs geven. Een fitte Wout Droste moet eigenlijk altijd spelen en een net fitte Parnela begint misschien wel op de bank. Ahahaoui en Arkivou zullen wel een beetje wisselen tussen de linksbuiten en de plek achter de spits. Het zou wel eens zoiets kunnen worden:

Pasveer

Droste_ _ Busa Maruanaya_ _ Vosselman

Zuidam _ Ahahaoui__ Kieftenbeld


Çolak___ Van der Biezen ___ Arkivou

Bij Fortuna is Abdülkerim Öcal en Taner Taktak geblesseerd.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter