Een goed Go Ahead Eagles verzuimd het af te maken

Go Ahead Eagles en Excelsior speelden vrijdagavond een kwalitatief relatief hoogstaand duel voor Jupiler League begrippen. Beide subtoppers spelen goed georganiseerd voetbal, incasseren weinig goals, maar kampen ook met een gebrek aan scorend vermogen voorin. Omdat in deze fase vele clubs stoeien om de play-offs posities was er direct sprake van een open duel in de sfeervolle Adelaarshorst. Kort voor rust leken de Kralingers de score te openen omdat er een penalty werd toegekend en Maruanaya geel kreeg (volgend weekend geschorst). Pasveer redde echter op de niet geweldig ingeschoten strafschop.
Na rust zette Colak de Eagles op 1-0. Ahahaoui was door Ulderink buiten de basis gelaten, waardoor Çolak en Reimerink vanaf de vleugels voor aanvoer voor Van der Biezen moesten zorgen. In de slotfase van de eerste helft werd tweemaal vanaf de achterlijn de spits gevonden, door Çolak en Arkivuo, maar Van der Biezen kwam net tekort om de bal achter keeper Mulder te werken.
Go Ahead Eagles had een flink overwicht. De cornerverhouding 12-2 sprak boekdelen. Maar de hoekschoppen van Oguzhan Türk zorgden amper voor gevaar.
Excelsior kwam erg gelukkig kort voor tijd alsnog langszij via de ingevallen Faouzi. "We hebben na de 1-0 gewoon verzuimd het af te maken.'' aldus Ulderink.