Jeugdopleiding naar voetbalacademie Twente/Heracles

Go Ahead Eagles wil vanaf komend seizoen de jeugdopleiding onderbrengen bij de voetbalacademie van FC Twente/Heracles. In Twello zullen dan nog vier teams onder de naam en clubkleuren van Go Ahead Eagles gaan spelen, te weten het C1, C2, D1 en D2-elftal.
Technisch manager Andries Ulderink presenteerde donderdagavond de plannen aan spelers, ouders, trainers en vrijwilligers van de jeugdopleiding. De A- en de B-jeugd van Go Ahead Eagles zullen met ingang van volgend seizoen gaan verdwijnen, en ook Jong Go Ahead Eagles zal komend seizoen niet meer in actie komen.
Voorwaarde voor het doorgaan van de plannen, die een pilot voor 3 jaar betreffen, is dat het bondsbestuur van de KNVB de plannen goedkeurt. Vergaderingen hierover vinden op 16 en 23 maart plaats.
Go Ahead Eagles stoot ook het beloftenelftal af. Nu het een samenwerkingsverband met FC Twente aangaat hoeft het volgens de regels van de KNVB niet langer een beloftenelftal in stand te houden.
"Het heeft zijn voors en tegens", zegt Andries Ulderink. "We willen met een eerste selectie van 24 tot 26 spelers gaan werken, waarin een aantal jonge amateurspelers.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter