Vogelsang geblesseerd, Kobussen in de basis

Glenn Kobussen maakt vanavond zijn opwachting in de basis van Go Ahead Eagles, voor het uitduel tegen Almere City FC. Hij neemt de plaats in van de geblesseerde Theo Vogelsang.
Vogelsang nam afgelopen week op zijn beurt de positie in van Joep van den Ouweland. De selectie dunt aardig uit, zag trainer Andries Ulderink. "We hadden eerder deze week zestien spelers op de training", zegt Ulderink. "Dat is behoorlijk minder."
Vogelsang kreeg vrijdag na het duel tegen Veendam last van zijn rug. Hij trainde vervolgens nog wel, maar sinds dinsdag is hij niet meer inzetbaar. De middenvelder was in de voorbereiding ook al uitgeschakeld met dezelfde blessure in de onderrug. Spits Frank van Zwan ging dinsdag op de training opnieuw door zijn enkel. Hij had de weken daarvoor al last van hetzelfde gewricht, alleen op een andere plaats. Joep van den Ouweland (geopereerd aan meniscus) en Timon van Leeuwen (slepende knieblessure) zijn ook niet inzetbaar. Joey Suk zit zijn tweede en laatste duel schorsing uit. Jonathan Vosselman, die tegen Veendam uitviel wegens een aanval van benauwdheid, is weer fit. Zijn luchtweginfectie is met medicijnen behandeld.
Vijf afwezigen maakt de weg vrij voor een basisplaats voor Glenn Kobussen. Ulderink overwoog de Deventenaar ook tegen Veendam al in te zetten, maar koos toen voor de meer aanvallende ingestelde Vogelsang als rechtermiddenvelder. "Veendam is een heel andere ploeg. Almere is aanvallend sterk en verrassend. Ze hebben veel snelle spelers. Als ze in balbezit zijn gooien ze alles op de aanval." Met controleur Kobussen hoopt Ulderink dat aanvallende gevaar te beteugelen.
Almere City FC leed vorige week de grootste nederlaag in de eerste divisie, maar de Ulderink denkt niet met een geslagen ploeg te maken te krijgen. "Als ik met 12-1 verloren had, zou ik de volgende wedstrijd de messen flink slijpen en wat goedmaken." De opstelling:

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter