Luis Pedro matchwinner in Almere

In een saaie en slechte eerste helft kregen beide partijen slechts één mogelijkheid. Go Ahead Eagles, dat slordig speelde, moest tot de 40ste minuut wachten voor het daadwerkelijk gevaarlijk kon worden voor het doel van de geplaagde goalie Erwin Friebel. Koen van der Biezen ging alleen af op Friebel, maar ging te grillig om met zijn kans en schoot hard naast.
In het tweede bedrijf had Go Ahead Eagles meer overwicht en kreeg het ook meer mogelijkheden. Met name Van der Biezen kreeg een aantal grote kansen, maar de spits van de Deventer ploeg ontbeerde het geluk in de afronding. Uit een snelle uitbraak trof de thuisploeg wel doel. Karim Fachtali schoof de bal eenvoudig achter doelman Sergio Padt. Go Ahead Eagles leek verslagen, maar Luis Pedro die het ruim een uur rustig aan had gedaan, ging in een andere versnelling spelen en wist de wedstrijd nog te kantelen. In de 84ste minuut zette hij goed door en schoof hij de bal onder Friebel door. Vijf minuten later schoot hij de bal, opnieuw op aangeven van Van der Biezen, in het dak van het doel, 1-2. "Op basis van de tweede helft was de overwinning verdiend", zei trainer Andries Ulderink. "Wij kregen de beste kansen."