Een geïmproviseerd middenveld tegen Veendam

Go Ahead Eagles heeft met het uitduel tegen Veendam prettig snel de kans om de teleurstellende maandag te vergeten. Om de eerste seizoensoverwinning te grijpen dient in geïmproviseerde opstelling afgerekend te worden met een onvoorspelbare ploeg.
Trainer Andries Ulderink zit vooral krap in de middenvelders, omdat Suk geschorst is, Van den Ouweland vier weken uit de roulatie is en Van Leeuwen nog apart van de groep traint. Van der Zwan traint weer met de groep mee, maar kan waarschijnlijk nog niet meedoen tegen Veendam.
Ulderink hield nog even voor zich wie de geblesseerde Joep van den Ouweland gaat vervangen. "Ik wil de tegenstander niet wijzer maken." Glenn Kobussen is, na het wegvallen van Van den Ouweland en de geschorste Suk de enig overgebleven controlerende middenvelder. Of Kobussen, die niet zo'n gelukkige voorbereiding kende, ook echt een basisplaats krijgt is nog even de vraag. Tegen Sparta bracht Ulderink Marco Parnela in de verdediging in en schoof Freek Heerkens door naar het middenveld. Maar dat is alles behalve de gebruikelijke positie voor de Brabander. Bovendien speelde Heerkens een uitstekende wedstrijd als centrale verdediger naast Bus.
De geblesseerde Van den Ouweland stelde maandag zelf al de diagnose dat er iets mis was met zijn meniscus. Het achterste deel van de meniscus is donderdagmiddag door clubarts Dennis Kok in Arnhem uit Van den Ouwelands linkerknie verwijderd. Ulderink: "Joep zijn we even kwijt, maar ik ben al blij dat de schade niet groter is."
Jonathan Vosselman kampte maandag in de tweede helft met de gevolgen van een luchtwegeninfectie, waardoor hij niet genoeg lucht kreeg. Vosselman ondergaat een penicillinekuur maar kan wel spelen. Het duel begint al om 18.45 uur, vanwege de live-uitzending op Eredivisie Live. De vermoedelijke opstelling:
BV Veendam speelt met een ongewijzigd elftal. Trainer Joop Gall kan wel voor het eerst een beroep doen op de aanwinsten Vasek Svoboda en Jason de Jong, die op de bank plaats nemen.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter