Hoofdrol Arbiter Sanders met onder meer rood voor Suk

Go Ahead Eagles en Sparta schotelden maandagavond in de Adelaarshorst een boeiende krachtmeting voor aan de toeschouwers en TV-kijkers. Voor rust nam Go Ahead Eagles via een fraaie treffer van Gerritsen de leiding in een duel dat erg in evenwicht leek. De thuisploeg had de mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Van der Biezen kon de bal bij de eerste paal in tikken maar miste nipt. Verder weigerde arbiter Sanders een penalty te geven, en dus rood, na een handsbal van Kras.
Na rust stond Joey Suk tien minuten in het veld, toen hij weer kon vertrekken. Arbiter Jeroen Sanders zag een directe rode kaart in de ongelukkige sliding op de middenlijn tegen René van Dieren die niet eens geraakt werd. Arbiter besloot vanaf dat moment de show te moeten stelen en Sparta naar de overwinning te leiden. Het laatste half uur had Sparta merendeels de regie met de overtal situatie aan haar zijde. Het leverde al vlot de 1-1 op van Strootman en 10 minuten later de 1-2 via de koud ingevallen Abdul die een doorgeschoten bal van dichtbij kon binnenwerken.
Al met al een ongelukkig verlies, en een wedstrijd die eigenlijk 90 minuten had moeten duren, maar toch uit evenwicht geraakte na de directe rode kaart voor Suk. Joey Suk is hiervoor de komende twee wedstrijden geschorst. Joep van den Ouweland moest in tweede helft het veld verlaten vanwege een blessure aan de knie. De ernst van de blessure moet nog blijken uit een mri-scan.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .