VVV niet meer dan een laffe counterploeg (3)

Terwijl Nick Marsman mee mag met jong Oranje, Go Ahead Eagles verder wil met Teije ten Den, Joey Syk weer meetraint in Deventer, gaat Go Ahead Eagles het beslissende duel spelen bij VVV in de 2e ronde van de play-offs.
"We hebben een fantastische uitgangs­positie",  aldus Go Ahead Eag­les- trainer Erik ten Hag er na de 1-0 zege op VVV-Venlo uit. Om zijn eigen euforie direct de kop in te drukken. "Het is maar een uit­gangspositie."
 Maar wel degelijk een riante. Go Ahead Eagles zou rustig achter­over kunnen leunen in De Koel. Een gelijkspel volstaat immers om de finale van de play-offs te halen. Ten Hag heeft er echter de ploeg niet naar om op een punt te spelen. Verzorgd aanvallen is de huisstijl al het hele seizoen. Of ageren, zoals de coach het zelf graag noemt. "We gaan zondag voor de treffer. We moeten be­seffen dat het over twee duels gaat. Zij kennen de angst van het degraderen. Die is donderdag al­leen maar groter geworden. Het is aan ons die angst verder aan te wakkeren. Ons zelfvertrouwen is toegenomen. Maar het moet ook niet té worden.".
 Want de Tukker weet ook dat een Deventer doelpunt op Limburgs grondgebied vrijwel dodelijk is voor VVV. De ploeg van Ton Lok­hoff moet dan drie keer scoren om degradatie naar de Jupiler Lea­gue te voorkomen. En dan te be­denken dat diens elftal het aanval­len verleerd lijkt te zijn. Ze heb­ben, met name het afgelopen half­jaar, louter afbraakvoetbal ge­speeld. Wat de Venlonaren in de Adelaarshorst lieten zien, leek ook werkelijk helemaal nergens op.
 
Ten Hag gaf zijn opstelling nog niet prijs. De verwachting is dat hij niet (veel) gaat sleutelen aan de ploeg "Die elf hebben het inderdaad goed ge­daan. Het betekent niet dat auto­matisch dat we weer zo begin­nen." De verwachte opstelling kent dan ook geen wijziging:


 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter