Met tien wordt Dordt niet veel rotter

Go Ahead Eagles heeft in de eerste wedstrijd van de play-offs goede zaken gedaan tegen FC Dordrecht. Er werd met 3-3 gelijk gespeeld, en heeft een halve wedstrijd met tien man gespeeld. FC Dordrecht werd in de eerste confrontatie met tien man op 3-3 gehouden.
Go Ahead Eagles begon rommelig aan de wedstrijd. Het veld was niet optimaal, en Dordrecht zakte ver terug op eigen helft. De 1-0 van Lars Veldwijk voor de schapekoppen werd al vlot teniet gedaan door Freek Heerkens. De verdediger, die de geblesseerde Khalid Karami verving, waagde na 25 minuten het eerste Deventer schot op doel en liet via een been van een Dordrecht-defenseur doelman Warner Hahn kansloos: 1-1.
Dordrecht bleef echter aanvallen en kreeg na een kleine veertig minujten een strafschop. Bart Vriends vergreep zich aan de doorgebroken Fouad Idabdelhay en mocht met een rode kaart op zak inrukken. De penalty werd onberispelijk binnengeschoten door Veldwijk. Het hoogtepunt van de eerste helft kwam echter toch op naam van GA Eagles. In de blessuretijd schoot Deniz Türüç de bal in de kruising: 2-2
In het tweede bedrijf dicteerde Go Ahead Eagles het eerste half uur. Dat resulteerde als snel tot een vroege voorsprong voor de ploeg van Ten Hag. Promes zette goed door, en lokte Hanh uit zijn goal. Hanh liet vervolgens de bal los en de bal kwam via de kluts voor de voeten van Deniz Türüc, hij hield het overzicht en vond de volledig vrijstaande Xander Houtkoop. De laatst genoemde tekende voor de 2-3. Later in de wedstrijd kwam FC Dordrecht toch nog op gelijke hoogte door een kopgoal van Lima. Eindstand: 3-3.
Zaterdagavond om 18.45 uur is de return in de Adelaarshorst in Deventer.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .