Eredivisie nu wel heel erg dichtbij

Go Ahead Eagles is dicht bij een promotie naar de eredivisie. De Deventer ploeg won donderdagavond het eerste duel in de finale van de play-offs tegen FC Volendam met 3-0 en kan zondag de promotie veiligstellen.
Go Ahead begon goed en al binnen acht minuten was het raak. Houtkoop stoomde op aan de linkerkant en tikte de 1-0 over de liggende doelman Stevens. Daarna bleef de Deventer ploeg de betere en dat leverde enkele kansen op. Vooral Houtkoop en Promes waren enkele keren dichtbij, maar vonden het doel niet. Kort voor de pauze kreeg ook Antonia nog een kans, maar doelman Stevens bracht redding.
Volendam zette in het tweede gedeelte van de eerste helft nog wel aan, maar echte kansen leverde dat niet op. Ook na rust ging Go Ahead verder met kansen creëren, Kolder was dicht bij de tweede treffer en even later probeerde ook Turuc het. Zijn fraaie schot werd echter gestopt door Stevens. Twintig minuten voor het einde was het wel raak. Turuc combineerde met Kolder, kon voorzetten en schonk Antonia een niet te missen kans; 2-0. Tien minuten voor het einde moest Volendam ook nog eens met tien man verder. De Lange kreeg zijn tweede gele kaart van arbiter Janssen. Kort daarna was het duel beslist. Kolder tikte van dichtbij de derde binnen na goed werk van Promes. Volendam zette daar niets meer tegenover en dus staat Go Ahead Eagles met één been in de eredivisie
"Het zou geweldig voor ze zijn als we voor het eerst sinds zeventien jaar weer op het hoogste niveau kunnen spelen", oordeelde Antonia. "Als we in de return in Volendam nog een keer scoren kan het bijna niet meer fout", vervolgde de aanvaller, die de tweede treffer op zijn naam bracht. "We kwamen snel op 1-0 en hebben daarna de rust behouden. Daarna sloegen we op de juiste momenten toe. Dit is een mooi begin van hopelijk een mooi einde."
Tientallen uitgelaten supporters bestormden het veld in de Adelaarshorst en vierden een soort van kampioensfeestje met de spelers en met elkaar. "Wat een gekkenhuis, niet normaal meer", verzuchtte aanvoerder Marnix Kolder.. "Het is fantastisch om te zien, maar wij als spelers moeten rustig blijven. Want we moeten zondag nog naar Volendam. De race is nog niet gelopen, al staan we er natuurlijk heel goed voor. We hebben Volendam in deze eerste wedstrijd vrijwel weggespeeld. Ze wisten niet meer waar ze het moesten zoeken. Maar zondag moeten we er nog één keer tegenaan."
Volendam Coach Hans de Koning heeft geen enkele hoop meer op de return. "Bij deze feliciteer ik Go Ahead met de promotie. We moeten zondag nog de return spelen, maar als je 3-0 verliest van zo'n goede ploeg, heb je niets meer in te brengen. Klaar", aldus de gedesillusioneerde De Koning. "De echte kerels stonden vandaag bij Go Ahead. Ze hebben ons van de mat geveegd. Het is klaar. Voor ons is dit een brug te ver"

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter