VVV niet meer dan een laffe counterploeg (slot)

Go Ahead Eagles heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie naar de eredivisie. De Deventenaren wonnen met 0-3 bij VVV, dat degradeert naar de Jupiler League. In de eindstrijd treffen ze FC Volendam.
De winst van Go Ahead Eagles, die donderdag al met 1-0 zegevierde in eigen huis, was dikverdiend. Vooral na rust liet Go Ahead Eafles kans na kans liggen om het duel al eerder in het slot te gooien. Trainer Erik ten Hag koos dan ook voor dezelfde spelers als donderdag.
In de vierde minuut zag hij al dat Quincy Promes een poging op doel produceerde, waarna de bal via de vingertoppen van doelman Niki Mäenpää nog licht de paal raakte. Twee minuten later joeg Guus Joppen een teruggelegde bal van Robert Cullen over. In de 14e minuut was het toch 0-1. Jarchinio Antonia strafte een foutje van Ahmed Ammi af en versloeg doelman Niki Mäenpää. De Noord-Limburgse ploeg speelde ook daarna slordig en wist nauwelijks kansen te creëren. In de 25e minuut mislukte een omhaal van Uche Nwofor na een voorzet van Ammi. Xander Houtkoop schoot daarna aan de andere kant van het veld over en Bryan Linssen schoot in de 28e minuut naast.
Trainer Ton Lokhoff van VVV-Venlo bracht in de rust Yanic Wildschut voor Ammi en Roland Bergkamp voor Robert Cullen. Het zorgde voor veel ruimte, maar doelman Mäenpää hield enkele keren de gasten van een beslissend doelpunt af. Doelman Nick Marsman redde enkel nog op een schot van Bergkamp. Antonia leek daarna toch de 0-2 aan te tekenen. Hij omspeelde de Finse doelman van VVV-Venlo, maar zag Aleksandar Radosavljevic nog redding brengen op de doellijn. In de 81e minuut viel de 0-2 toch. Quincy Promes rondde een counter af. Net voor tijd zorgde Marnix Kolder ook nog voor 0-3. Daarmee kreeg de uitslag voor de thuisclub een nog dramatischer aanzicht.
Go Ahead Eagles gaat nu op voor promotie. Tegenstander donderdag en zondag wordt FC Volendam, dat eerder vandaag afrekende met MVV.