TERUG IN DE EREDIVISIE!

Go Ahead Eagles keert na zeventien jaar terug in de eredivisie. De ploeg van trainer Erik ten Hag verloor zondagmiddag weliswaar met 1-0 bij FC Volendam, maar dat was na de 3-0 zege in Deventer genoeg voor promotie.
Go Ahead Eagles trad met de zelfde elf namen aan als in de heenwedstrijd. Hoewel FC Volendam moest scoren, waren de eerste kansen voor Go Ahead Eagles. Jarchinio Antonia kreeg de eerste mogelijkheid, maar zijn schot ging voorlangs. Een volley van Marnix Kolder verdween over het doel van Volendam-doelman Stevens.
Toch viel de eerste treffer aan de andere kant. Jack Tuyp schoot op fraaie wijze een vrije trap binnen, 1-0. In een matige eerste helft waren er verder weinig kansen te noteren. Jop van der Linden kreeg een goede mogelijkheid, maar zijn inzit van dichtbij ging over. Volendam kon vlak voor rust nog op 2-0 komen, maar Raymond Fafiani zag zijn vrije trap op de paal belanden.
 In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld niet. Go Ahead Eagles kon niet overtuigen, maar kwam nauwelijks in de problemen. Via snelle uitvallen was Quincy Promes twee keer gevaarlijk, maar trof geen doel. In de slotfase moest Go Ahead Eagles terug en kwam er meer druk van Volendam.
Brandley Kuwas een goede schietkans en een poging van Jack Tuyp verdween net naast. De beste kans was voor Leon Tol, die een schot van Robert Mühren van richting veranderde. De bal ging over het doel van Marsman. Aan de andere kant was Jop van der Linden nog dicht bij de gelijkmaker uit een vrije trap.
Gescoord werd er niet meer in Volendam, waardoor Go Ahead Eagles zich na zeventien jaar weer op kan maken voor de Eredivisie. Op 5 mei 1996 speelde de Deventer ploeg de laatste wedstrijd in de eredivisie.