Alle ogen gericht op kampioenskandidaat Volendam

Go Ahead Eagles krijgt in de Adelaarshorst de moeilijke taak om een Volendams kampioensfeestje in de weg te staan. De ploeg van Erik ten Hag kan het linkerrijtje niet meer halen, omdat het verschil in punten met MVV vier punten is. De plekken in de top-5 zijn dus al vergeven, maar als de Eagles de zesde plaats kunnen behouden, dan is dat de hoogste klassering sinds het jaar 2009/2010 toen het vijfde werd.
"Wij hebben zelf belangen" , doelt trainer Ten Hag op het behalen van de zesde plaats. "Dan beginnen we de play-offs met een uitwedstrijd. En in de tweede ronde zou het een voordeel op kunnen leveren." Dan heet de opponent niet Roda JC of RKC, maar VVV-Venlo. "Bo­vendien willen wij met een goed gevoel de play-offs in."
Go Ahead Eagles loot als nummer zes tegen de nummer negen en dat is momenteel FC Dordrecht. Het verschil met de nummer zeven Fortuna Sittard bedraagt momenteel slechts een beter doelsaldo en dus moet het van Volendam winnen wil het de zesde plaats proberen vast te houden.
In de basiselftal is weer een plekje ingeruimd voor Jarchi­nio Antonia. Die was de vorige wedstrijd, thuis tegen Eindhoven, nog disciplinair geschorst. "Jar­chinio toont aan dat hij gedreven is en ‘n rol wil spelen in de play­offs. Met hem erbij hebben we meer kans", aldus Ten Hag. Hij beschikt vanavond over een volledig fitte selectie. Deniz Türüç zakt een linie en neemt zijn vertrouwde stek op het mid­denveld in.
De opstelling:
FC Volendam kan voor de tiende keer in de geschiedenis terugkeren op het hoogste niveau. Toch is de ploeg er nog lang niet, want zelfs met een gelijkspel kan het nog naast het kampioenschap vissen, als SC Cambuur een zeer ruime overwinning boekt (zes doelpunten verschil). Het zal een loodzware wedstrijd gaan worden voor de bezoekers.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter