Volendam geen kampioen in een kolkende Adelaarshorst

Go Ahead Eagles heeft de reguliere competitie vrijdagavond afgesloten met een 3-1 overwinning op FC Volendam, dat daarmee op de laatste speeldag het kampioenschap verspeelde aan SC Cambuur. Volendam, dat aan het duel begon met twee punten voorsprong op de Friezen, leek in een kolkende Adelaarshorst simpel af te stevenen op de titel. Maar Go Ahead Eagles boorde FC Volendam dik verdiende de titel door de neus: 3-1.
Nadat Brandley Kuwas de gasten op voorsprong had gezet, maakte spits Marnix Kolder er voor de rust 2-1 van. Dankzij Jarchinio Antonia liep de thuisploeg snel in de tweede helft uit naar 3-1. Go Ahead Eagles, en Antonia in het bijzonder, verzuimden de nachtmerrie van Volendam in de slotfase nog erger te maken. Verdediger Bart Vriends kreeg tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart. De veldverwijzing van de Eagles-verdediger heeft echter geen gevolgen voor het duel de play-offs.
Go Ahead Eagles stelde met deze overwinning de zesde plaats veilig. Het speelt nu in de eerste ronde van de play-offs tegen FC Dordrecht, dat als negende eindigde. Woensdag om 20.00 uur speelt de ploeg van trainer Erik ten Hag de eerste wedstrijd in Dordrecht. Zaterdag om 18.45 uur is de return in Deventer.