Pief, paf, poef op een "tikkie-takkie" maandag

Go Ahead Eagles heeft maandag het inhaalduel bij De Graafschap met ruime cijfers verloren. Op de Vijverberg was de thuisploeg met 5-2 te sterk voor de Deventer bezoekers.
Erik ten Hag vond het geen juiste afspiegeling van het spel op het veld. De hoofdcoach van Go Ahead Eagles zag dat zijn ploeg maandagavond veelal de betere ploeg was. Al zag hij wel dat zijn equipe wegzakte na de 3-1 tussenstand.
"Ik denk dat wij in grote fases van de wedstrijd gedomineerd en gecontroleerd hebben. De Graafschap kwam er eigenlijk niet aan te pas. Alleen was er bij de thuisploeg één man die boven iedereen uitstak en dat was Anco Jansen", scheen Ten Hag zijn licht over de wedstrijd.
Jop van der Linden werkte na rust in een tijdsbestek van vier minuten twee keer de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman Nick Marsman, 3-1. Even daarvoor werd aan de andere kant de hoekschop van Van der Linden ook al in eigen doel gewerkt door De Graafschap-verdediger Van der Meulen, 1-1.
De thuisploeg leidde halverwege al door een fraai afstandsschot van  Anco Jansen. Voor die treffer had GA Eagles, waar Marnix Kolder op de bank moest beginnen, het betere van het spel. Na de eigen doelpunten van Jop van de Linden was het duel gespeeld en konden beide ploegen de score nog aantrekkelijker maken voor de neutrale toeschouwer. Ook in die fase toonde De Graafschap zich efficiënter. Tim Vincken en Piotr Parzyszek voerden de score op naar 5-1, waarna Cas Peters de eindstand bepaalde op 5-2
Toch was de coach niet alleen maar positief over het spel van zijn ploeg. "Het enige verwijt wat ik naar mijn ploeg kan maken, is dat het naar de 3-1 wel heel makkelijk ging bij De Graafschap. We gingen uit de tactische discipline lopen en dat is niet aanvaardbaar", aldus Ten Hag.