Puntje gewurmt uit de Dordrechtse blubber

Go Ahead Eagles heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan FC Dordrecht. Aan de Krommedijk werd het 1-1. Ten Hag gaf aan toch trots te zijn op zijn hele elftal. "Dit was voor ons een grote test. We moesten zien om te gaan met de omstandigheden en ons wape­nen tegen een fysiek sterke ploeg. Het veld was betaaldvoetbal-on­waardig, geen reclame voor het product Jupiler League. Wat bei­de ploegen daarop presteerden was grote klasse. De eerste helft hadden wij weliswaar moeite met FC Dordrecht, maar na de rust hebben we de rug gerecht."
Go Aheadf Eagles begon slecht in Dordrecht. De thuisploeg was feller en kreeg meer kansen. Nadat Jeffrey Rijsdijk eerst een grote mogelijkheid had gemist, schoot hij in de 23ste minuut de bal fraai achter doelman Nick Marsman. In het tweede bedrijf kreeg Go Ahead Eagles meer grip op het duel.
De 1-1, pal na de hervatting, was een toevalstreffer. Verbaasd hief Xander Houtkoop zijn han­den ten hemel, toen hij zag dat de door hem geschoten bal na een ondermaatse voorzet over keeper Hahn in het Dordtse doel zeilde. Diens collega aan de andere kant, ontpopte zich tot de beste man aan Deventer zijde. Halverwege de tweede helft zag de Raaltenaar de lange Lars Veldwijk op zich af stormen, maar hij kwam na een één-tegen-één-gevecht als win­naar uit de bus. "Hij heeft ons twee keer geweldig gered", consta­teerde ook Ten Hag.
In de slotfase bevatte het potje zelfs een thrillerachtig element. Middenvelder Deniz Türüç schoot de bal in de 82ste minuut van grote afstand achter Werner Hahn. De Dordtse doelman had echter een mazzeltje. Het speel­tuig belandde via lat en paal weer op het speelveld. Volgens arbiter Maarten Ketting en diens assis­tent Mario Diks was de bal niet over de doellijn geweest. Na een succesvolle poging om invaller Cas Peters een rebound te ontne­men, schoot de schouder van Ha­hn uit de kom en vervolgens moest hij de strijd staken.