Another Manic Monday

Go Ahead Eagles heeft maandagavond dure punten laten liggen tegen laagvlieger FC Oss. In de Adelaarshorst eindigde het inhaalduel in de Jupiler League in 2-2.
"Ten Hag die kan niet wisselen", klonk het in de 82ste minuut vanaf de B-side. Het cynische lied­je sloeg op het feit dat Ten Hag bij een 2-1 voor­sprong zijn beide backs naar de kant haalde. Het pakte totaal verkeerd uit. Na de dubbele wissel ont­stond er enige onrust en FC Oss profiteerde gelijk. "Een moment van onachtzaamheid", was de reactie van Ten Hag.
Zijn ploeg kwam in de eerste helft op achterstand na een sluwe goal van Roy de Ruiter. Go Ahead Eagles, dat beter was, herstelde zich echter snel. Nog voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong via treffers van Quincy Promes (strafschop) en Xander Houtkoop, 2-1. In het tweede bedrijf verzuimde Go Ahead Eagles om de marge uit te bouwen. Zo liet Quincy Promes een grote mogelijkheid onbenut. In de 80-ste minuut sloegen de bezoekers wel toe. Invaller Ruud van den Dungen bepaalde de eindstand met een afstandschot op 2-2.
Na de pauze liet Promes het dus na om de man van de wedstrijd te worden. Niet zijn optreden, maar het opmerkelijke wisselbeleid van Ten Hag was niet voor het eerst dit seizoen hét gesprek na afloop.