Mooie zege na moeilijke start tegen Helmond

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond een verdiende 2-1 zege geboekt op Helmond Sport.
De ploeg van trainer Erik ten Hag velde in het eerste kwartier na rust het vonnis over de Brabanders. In de 47e minuut volleerde Houtkoop de bal binnen uit een voorzet, krap tien minuten later tekende Quincy Promes met een fraai schot voor de 2-0. Samir Fazli zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer maar verder kwam Helmond Sport niet.
Ondanks de zege op de nummer drie van de ranglijst blijft Go Ahead Eagles zevende in de Jupiler League.
De overwinning op de zelfbe­noemde titelkandidaat smaakte voor Van der Linden extra lekker. Vorig seizoen stond hij nog in Bra­bant op de loonlijst. "Dat maakt het extra leuk. Maar sowieso was dit natuurlijk een belangrijke ze­ge voor ons. Ik geloof dat de rest ook punten heeft laten liggen", verwees hij naar de concurrenten in het bovenste deel van de mid­denmoot.
Go Ahead Eagles had daar de laatste we­ken ook last van. Maar nu wisten de Deventenaren de voorsprong wél over de streep te trekken. "We hadden vandaag de absolute wil om te winnen. Na twintig minu­ten hebben we besloten om meer diepte te zoeken, want daar viel wel te voetballen", constateerde trainer Erik ten Hag. "Als we dat vast kunnen houden, kunnen er nog mooie dingen gebeuren."
Toch was het zo’n avond waar op je niet echt het gevoel kreeg, dat het opnieuw mis zou gaan. Ervaar­de ook Van der Linden binnen de lijnen. "Al hadden we via de coun­ter wel de derde moeten maken." Xander Houtkoop en Quincy Pro­mes lieten mogelijkheden daartoe onbenut. Maar zij waren in een eerder stadium wel verantwoorde­lijk voor de riante voorsprong.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter