Veendam toch nog gelijk na schrikbarende tweede helft

Go Ahead Eagles maakte een bijzonder zwakke indruk tegen Veendam, metname in de tweede helft. Een 2-0 voorsprong gaf de thuisploeg na rust uit handen tegen de Groningse laagvlieger: 2-2. Veendam was tot gisteren nog puntloos.
Het bij elkaar gescharrelde elftal van trainer Gert Heerkes had bar weinig indruk gemaakt in de eerste vier wedstrijden. En ook gisteravond maakte de ploeg nauwelijks indruk. Het had alleen het fortuin dat tegenstander nog slechter was. Go Ahead Eagles voetbalt met zoveel onrust in het team, zelfs bij een 2-0 voorsprong, dat het zelfs meelij oproept. In de heel tweede helft kreeg de thuisploeg tot de slotfase geen enkele doelkans en slaagde er zelfs niet in om een goede aanval op te zetten.
Na een heel aardige beginfase verloor Go Ahead Eagles gaandeweg de eerste helft de controle over de wedstrijd. Ondanks dat stond de Deventer ploeg na ruim een half uur ineens op voorsprong door Janota. De 1-0 van Michal Janota, die na de goal kenmerkend voor de rest voor het team stuurloos over het veld doolde, kwam met veel mazzel tot stand. De 2-0 kwam wel tot stand via een goede aanval over rechts, Kromkamp zette goed voor en Marnix Kolder rondde af en dus leek er niets aan de hand.
Aan de tegentreffers in de tweede helft gingen ook nog flinke verdedigingsfouten vooraf. Twintig minuten voor het einde bracht de uitblinkende Jansen de spanning echter terug door de 2-1 te maken voor Veendam en acht minuten voor het einde kopte Menting de gasten ook nog naar een gelijkspel. Bij de gelijkmaker nam Cruz Vicente een vrije bal aan de zijlijn. Bij de tweede paal stond Freek Heerkens op meters afstand Danny Menting 'te dekken'. En een bal ongehinderd inkoppen kon zelfs deze Groninger.
Bij beide tegentreffers zag keep Van der Vlag er niet goed uit. Maar hij was niet de enige die slecht acteerde. Metname Van den Ouweland, waarvan je zou verwachten dat hij het elftal op sleeptouw zou nemen, besloot om in de tweede helft helemaal niets meer te doen. Hij liet ook consequent zijn tegenstander uit zijn rug weg lopen in paats van gewoon keihard werken en de ballen afpakken. Met deze mentaliteit kan hij beter zijn contract inleveren en bij de amateurs gaan voetballen. Gelukkig zag trainer Gall dit ook en haalde hem maar naar de kant. Al met al zakt Go Ahead Eagles nu naar een dertiende stek.