Een lucky Eindhoven pikt de overwinning

Go Ahead Eagles slaagde er ook tegen FC Eindhoven niet in een goed resultaat te boeken. De koploper had vrijdagavond aan één zwak moment in de Deventer verdediging genoeg om de drie punten te pakken. Josemar Makiavala was in de 50e minuut met zijn derde competitietreffer de matchwinner: 1-0.
FC Eindhoven had het met name voor rust erg moeilijk. Hoewel Go Ahead Eagles als nummer twaalf van de ranglijst aan het duel begon, toonde de ploeg uit Deventer zich een geduchte tegenstander. Via spelverdeler Janota en de vleugelspitsen Antonia en Houtkoop creëerden de gasten in de eerste helft zes kansen. Met name spits Kolder kreeg na een uitbraak een uitstekende scoringskans, maar zijn schot miste het doel. Het tekende ook de onzekerheid van de ploeg, die al vijf wedstrijden geen overwinning heeft kunnen boeken.
"Die tegengoal kwam te vroeg", zei trainer Joop Gall. "Ik vond dat we vooral voor rust goed verzorgd voetbal hebben laten zien." Hij telde in de tweede helft nog een paar kansen, zeker toen hij Tarvajärvi naast Kolder zette en met Tcho Tcho en Patrick Gerritsen verse vleugelspitsen inbracht. De Fin kopte de bal nog een keer voorlangs, Kolder schoot de bal nog een keer op de bouwplaats pal achter het doel.
En dus bleef een goed resultaat uit. Gall zakte door de nederlaag in Eindhoven met zijn ploeg naar de veertiende plaats. Go Ahead Eagles beleeft met zes punten uit zes wedstrijden de slechtste seizoenstart sinds 2005/2006, toen de ploeg uiteindelijk als achttiende eindigde.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .