Mooie opsteker tegen MVV zorgt weer voor aansluiting

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond de tweede overwinning van het seizoen geboekt: 2-1. Michal Janota en Marnix Kolder tekenden voor de Deventer doelpunten.
Binnen tien minuten was het al raak. Houtkoop legde goed klaar voor Janota en die schoot de bal schitterend binnen. Janota speelde een prima wedstrijd. MVV was tot de twintigste minuut niet in de buurt van het doel van Peter van der Vlag geweest. En in die twintigste minuut was het ook meteen raak. De lepe spits Prince Rajcomar kreeg bij een uitval de bal op randje strafschopgebied aangespeeld, kapte Freek Heerkens uit en verschalkte Van der Vlag in de korte hoek. "Die goal kwam echt uit het niets", zei Gall. "Het zag er ook niet goed uit. We waren in bovental en werden uitgespeeld."
Na die goal was Go Ahead Eagles minder oppermachtig. Het spel golfde op en neer. Van der Vlag, die zijn beste wedstrijd van deze jaargang tot nu toe keepte, ranselde er nog een paar aardige inzetten uit.
De goal van Marnix Kolder in de 59ste minuut bleek achteraf al de winnende treffer. Opnieuw na een uitstekende aanval. Joey Suk speelde op het middenveld Van den Ouweland aan, die in één keer de bal diep speelde op Kolder. De Groninger toonde zich andermaal trefzeker. Keeper Sven Braken, vervanger van de geblesseerd uitgevallen Job Bulters, was even later alert op een inzet van Antonia en voorkwam daarmee de 3-1. Ook Janota was in de slotfase nog twee keer dichtbij, zijn schoten gingen echter beide voorlangs.
Door de overwinning schuift Go Ahead Eagles weer terug in de zeer brede middenmoot op drie punten van de 5e positie in de Jupiler League.