Sentimenten tellen niet tegen SC Veendam

Go Ahead Eagles begint de thuiswedstrijd tegen Veendam met dezelfde basiself als in de laatste wedstrijd tegen FC Volendam. Xander Houtkoop zit zijn laatste duel schorsing uit. Resit Schuurman (knie), Omar Kavak (knie), Frank van der Zwan (achillespees) en Glenn Kobussen (bovenbeen) zijn geblesseerd en niet inzetbaar. Nieuwkomer Niklas Tarvajarvi is speelgerechtigd en begint op de bank.
Tegen de nog puntloze hekkensluiter Veendam heeft Go Ahead Eagles een simpele opdracht om van de nog bescheiden twaalfde plaats af te komen; winnen. "Daar zijn we ons van bewust", zegt trainer Joop Gall. "We hebben goed geanalyseerd wat er tegen Volendam fout ging. En met de goede dingen van de wedstrijd gaan we door." Voor Gall heeft net als Marnix Kolder, Michael Jansen en Peter van der Vlag het duel een speciaal tintje nu ze vorig jaar nog in het geel-zwart speelden. Gall: "Ik heb nog steeds contact met veel spelers en voor zo'n wedstrijd ook. Ik heb mooie en verdrietige momenten bij Veendam meegemaakt en gun de club nog steeds het allerbeste, maar we moeten ze vrijdag gewoon op hun kloten geven. We moeten gewoon winnen klaar uit." De opstelling:
SC Veendam, dat vorig seizoen nog vierde werd, verloor afgelopen zomer vijf ervaren spelers en ziet de gevolgen daarvan terug in de resultaten.
De club staat laatste in de Jupiler League en kent nog altijd een gebrekkige financiële situatie. "We lijken soms wel een campingelftal", zegt de 22-jarige middenvelder Anco Janssen. "Het heeft soms niets met topsport te maken."
Supporters van SC Veendam hebben vanacht nog wel even de woningen van trainer Joop Gall en de spelers Peter van der Vlag en Marnix Kolder versierd met tekstdoeken.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter