Hartklachten Tcho Tcho nader onderzocht

Go Ahead Eagles neemt geen enkel risico met Tcho Tcho Nzuzi-Makuso. De aanvaller klaagt over zijn hart en de eerste berichten zijn niet positief.
"Na veertig minuten stond hij puffend voor de dug-out", zegt trainer Joop Gall over de uitwedstrijd bij FC Volendam. "Ik zei dat hij niet moest zeuren en doorvoetballen. In de rust had hij het over verkramping rond zijn hartstreek. De clubarts van FC Volendam kon niks vinden, maar ik kon geen risico nemen."
Maandag na de wedstrijd werd de speler naar het ziekenhuis gestuurd voor een uitgebreid hartonderzoek, waarvoor hij ook de nacht ter observatie moest blijven. Dinsdagochtend volgde een inspanningtest. Zowel uit de onderzoeken als de test bleek toen dat Tcho Tcho Makuso kerngezond is. Gall is echter voorzichtig. "Tcho Tcho heeft niet eerder dergelijke klachten gehad, maar ik wil hem helemaal door laten lichten. Een ECG-scan, een fietstest en dat soort dingen. In het ziekenhuis werd op een hartfilmpje wel een rafeltje gevonden. Vandaar dat ze hem nu verder willen onderzoeken. Laten we hopen dat het meevalt."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter