Reserves mogen meedoen met Jong Heracles

Spelers van Go Ahead Eagles mogen voortaan meedoen in het beloftenteam van Heracles. De KNVB heeft beide clubs toestemming gegeven voor deze samenwerking. Trainer Joop Gall en technisch-coördinator Marc Overmars hebben inmiddels met de technische staf van Heracles werkafspraken gemaakt. De KNVB besloot tot goedkeuring van het verzoek van beide clubs, omdat ze deel uit maken van een samenwerkingsverband waar ook FC Twente bijhoort. De drie verenigingen hebben samen een voetbalacademie. Ook elders in het land tref je dit soort constructies aan, Feyenoord en Excelsior hebben bijvoorbeeld ook een dergelijke samenwerking.
Voor Go Ahead Eagles en Heracles is de permissie van de KNVB een uitkomst. Heracles kan een paar extra spelers voor het beloftenteam goed gebruiken, omdat de eredivisionist uit Almelo een aantal van 25 spelers voor twee elftallen beschikbaar heeft. Daarvan is Birger Maertens langdurig uitgeschakeld. Go Ahead heeft geen beloftenteam en zocht al langer naar een mogelijkheid om spelers die terugkomen van een blessure of weinig aan voetballen toekomen, ritme te kunnen laten opdoen.
Het Almelose beloftenelftal met spelers van Go Ahead Eagles zal onder de naam Jong Heracles in de competitie uitkomen. Joop Gall: "Dat we hiervoor toestemming hebben gekregen is goed nieuws. We het spelen van oefenwedstrijden zoals we dat nu moeten doen schiet niet echt op. Om een elftal te kunnen vormen moeten de nodige basisspelers mee doen. Natuurlijk heeft Heracles de eerste keus, maar ook zij hebben te weinig spelers in de selectie voor twee elftallen. Als het goed is dan kan deze vorm van samenwerking aanstaande maandag bij Jong Vitesse - Jong Heracles al ingaan. Vrijdag, direct na de wedstrijd, is er overleg welke spelers er mee doen. Ik wil Heinrich Welling van de KNVB hiervoor nadrukkelijk bedanken. Hij heeft zich voor ons ingespannen om dit voor elkaar te krijgen".

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter