Verdiende overwinning blijft uit mede door veld en arbitrage

Go Ahead Eagles slaagde er ook tegen Veendam niet in om tot winst te komen. Het gladde en harde veld maakte goed voetbal in de Adelaarshorst ook onmogelijk. Met de 0-0 schoot in ieder geval de Deventer ploeg weinig op.
Michal Janota keerde terug in de basis. Dat ging ten koste van Joey Suk. Er waren weinig kansen te noteren. Michael de Leeuw kreeg namens BV Veendam de grootste. Na een overtreding van Dennis Hollart mocht hij na 35 minuten aanleggen van elf meter. Sergio Padt onderscheidde zich en keerde de strafschop, waardoor het 0-0 bleef.
Ulderink probeerde met het inbrengen van Luis Pedro meer kansen af te dwingen, maar het spel speelde zich vooral op het middenveld af. De samenwerking tussen Pedro en Janota liep aardig daarom was de wissel van Ulderink merkwaardig door Janota eruit te halen. Na een duidelijke handsbal en een duidelijke overtreding in het strafschopgebied leek een penalty voor Go Ahead Eagles meer dan verdiend. Arbiter de Goeij had hier echter geen zin en had blijkbaar zijn geld op Veendam gezet. Go Ahead Eagles probeerde wel van alles en had vooral in de tweede helft volop balbezit, maar kwam niet tot een fatsoenlijke aanval op het gladde veld. Veendam nam nauwelijks de moeite om te middenlijn over te trekken en begon tot ergernis van de thuisploeg al rap met tijdrekken.
Beide trainers gaven de omstandigheden, een hard en glad veld, schuld van een zeldzaam slechte wedstrijd. Daar hadden Joop Gall en Andries Ulderink niet helemaal ongelijk in. "Eigenlijk had de KNVB deze wedstrijd gewoon een week later moeten laten spelen, als je van tevoren al weet dat het hard gaat vriezen", zei Gall. Go Ahead Eagles staat na het gelijke spel twaalfde in de Jupiler League met 25 punten uit 21 wedstrijden.