Heerkens niet fit voor de IJsselderby

Heerkens is net niet op tijd fit voor de IJsselderby. In de uitwedstrijd tegen de koploper keert aanvoerder Dave Bus terug in de basis. Hij lost Freek Heerkens af, die met een lichte spierblessure in het bovenbeen kampt en de hele week nog niet met de selectie heeft kunnen trainen. Bus vormt met Kevin van Diermen het centrum van de defensie.
Ook Frank van der Zwan (achillespees) en de van een zware knieblessure terugkerende Timon van Leeuwen ontbraken ook op de vrijdagtraining. Van Leeuwen heeft al wel weer enkele keren met de groep meegetraind, maar heeft nog wel vier tot zes weken nodig om fit te worden. Rechterspits Patrick Gerritsen is wel weer inzetbaar.
"De selectie is nagenoeg volledig", zegt trainer Andries Ulderink. "Je merkt op de training dat de concurrentie toeneemt en dus het niveau omhoog gaat." De wedstrijd is live te volgen via RTV Oost. De verwachte opstelling:
Diego Michiels trainde deze week ook weer met de selectie mee, na zijn oefenstage voor het Indonesisch elftal onder 23 jaar. Gisteren werd Michiels opnieuw uitgenodigd door de Indonesische bondscoach, ditmaal voor een interland tegen Turkmenistan. Go Ahead Eagles heeft nog niet besloten of het de jonge verdediger opnieuw voor tien dagen laat gaan.
Voor Marco Parnela is de  overschrijving naar hoofdklasser SVZW afgerond, waardoor de 30-jarige verdediger zich bezig kan houden met de derby tegen DETO. Parnela maakte tijdens de winterstop de overstap naar SVZW terwijl hij nog een doorlopend contract had.
Parnela:"Veel jongens zouden er voor hebben gekozen hun geld uit te zitten, maar ik wilde dat niet. Ik speelde tot vorig seizoen bijna alles bij Go Ahead, maar kwam dit jaar mede door een blessure op de bank terecht. Het zag er niet naar uit dat daar na de winterstop verandering in zou komen. Ik heb nog steeds een hele goede band met Go Ahead, maar de beste optie was om op zoek te gaan naar wat anders. Daarbij hoefde ik, ook gezien m’n leeftijd, niet meer zo nodig naar een andere profclub. Ik geef de voorkeur aan een maatschappelijke carrière in combinatie met voetballen op hoog amateurniveau. Er waren meerdere clubs geïnteresseerd, maar bij SVZW had ik meteen een goed gevoel.”

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter