Jan Kromkamp tekent voor drie jaar

Jan Kromkamp keert na elf jaar terug bij Go Ahead Eagles. De in Ugchelen opgegroeide elfvoudig international is een contract voor drie seizoen overeengekomen. Kromkamp doorliep de jeugdafdeling van Go Ahead Eagles en maakte tussen 1998 en 2000 deel uit van de hoofdmacht. Dinsdagochtend zijn beide partijen overeen gekomen over de constructie van het contract. Het is de bedoeling dat Kromkamp in Deventer ook de kans krijgt om de eerste stappen in de richting van een trainerscarrière te zetten. Kromkamp wordt aan het eind van de middag aan de pers gepresenteerd. Go Ahead Eagles is verhuigd met de terugkeer van Kromkamp, die nu bezig is aan zijn laatste maanden bij PSV. "We zijn erg blij dat Jan voor ons gekozen heeft", zegt Marc Overmars, bestuurslid technische zaken. "Reken maar dat hij als elfvoudig international ook naar verschillende clubs in het buitenland kon voor heel wat meer geld dan wij hem kunnen betalen." En ook clubs uit de eredivisie zaten achter de verdediger aan, die bij PSV in 2009 zijn laatste wedstrijden in het eerste elftal speelde.
Overmars en trainer Andries Ulderink zeggen Kromkamp enthousiast te hebben gemaakt met de toekomstplannen in Deventer. Go Ahead Eagles wil het stadion uitbreiden en moderniseren en volgend seizoen meespelen om de titel in de eerste divisie. Overmars: "En daar kunnen we een speler al Jan heel goed bij gebruiken. Hij is natuurlijk een superprof, heeft power en heel veel ervaring. We hebben veel talenten, maar missen dit seizoen de ervaring van spelers als bijvoorbeeld Kromkamp. Jan heeft bij PSV misschien weinig wedstrijden in het eerste gespeelde de laatste jaren, maar is erg fit. Hij kan op het middenveld, als rechtsback, maar ook centraal achterin spelen."
In 2000 vertrok Kromkamp uit de Adelaarshorst. Hij verkaste voor drie miljoen gulden naar AZ, dat transferbedrag is nog altijd ene clubrecord. Via Alkmaar, Villareal, Liverpool en Eindhoven keert Kromkamp nu terug in Deventer. Hij liet vorig jaar in de buurt van Apeldoorn al een nieuw huis bouwen, voorbereid op een toekomst in Oost-Nederland.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter