Twee strafschop kadootjes beslist IJsselderby

In de IJsselderby werd Go Ahead Eagles met 3-1 verslagen. Na een pittig openingskwartier kwam Go Ahead Eagles in het tweede kwartier van de derby net goed in de wedstrijd toen zoals vaker een ongelukkige klutssituatie fataal zou aflopen. De bal kwam het Deventer strafschopgebied in waar Maachi net eerder was dan doelman Padt, maar ook sluw het luchtruim zocht en niet eens werd aangeraakt door Padt. Penalty aldus arbiter van Boekel en werd overtuigend op 1-0 gebracht door Ars. Het echte breekpunt in het duel viel enkele minuten later toen veel te snel de 2-0 op het bord kwam, opnieuw uit een stilstaand moment. Nu was het een vrije trap die op de hakken van verdediger Botteghin via de knie van Ars opnieuw achter Padt verdween: 2-0.
Go Ahead Eagles moest het na rust zonder van der Biezen doen. Janota kwam er in. Tien minuten voor tijd maakte Go Ahead Eagles de 2-1 uit de enige veldgoal na fraai voorbereidend werk van Janota was het Van den. Ouweland die de aansluitingstreffer maakte. Keeper Boer kreeg hem al eerder om de oren nadat hij de bal tegen Suk schoot, maar daarmee ook in een buitenspelsituatie bij de scorende Janota zag belanden. De beslissing viel echter rap nadat Schreurs langs Hollart glipte (die de voor rust geblesseerde Vosselman had vervangen). Hollart gaf Schreurs die de bal te ver voor zich uit had gespeeld net te veel zwiep mee. Dat vond arbiter van Boekel die de bal nogmaals op de stip legde waarna opnieuw Sjoerd Ars het duel beslechtte: 3-1.
Andries Ulderink vond de twee strafschoppen makkelijk gegeven. "Al moeten we gewoon naar onszelf kijken'', zei Ulderink. "Na de 1-0 waren we nergens, terwijl het daarvoor best aardig ging. In de tweede helft hadden we ook een goede periode, maar brachten we te weinig.'' Go Ahead Eagles zakt weg naar de elfde plaats.