Eindelijk weer eens de drie punten

Het duurde even, maar Go Ahead Eagles vierde tegen FC Emmen eindelijk weer eens een overwinning: 1-0. Kevin van Diermen kopte bij zijn debuut in de basis de ploeg naar de 1-0, na een goede voorzet van Joey Suk. Van Diermen nam de plaats in van de nog geblesseerde Dave Bus. Verdedigend liet de ploeg voor rust verschillende steken vallen.
Emmen-middenvelder Johnny de Vries liep alleen op keeper Sergio Padt af, maar Padt keerde de inzet bekwaam."Emmen had inderdaad de betere kansen", zei trainer Andries Ulderink. "We hadden moeite met hun spel. Werden steeds snel onder druk gezet en kwamen er alleen met de lange bal via Sergio uit." Na rust met de wind in de rug slaagde Go Ahead Eagles er in om de tegenstander de voet dwars te zetten. Het leverde een aantal gevaarlijk mogelijkheden op. Over de flanken werd Jarchinio Antonia gevaarlijk, die door tegenstander Guus de Vries alleen door overtredingen gestopt kon worden. Het leverde De Vries twee gele - en dus een rode - kaart op. Koen van der Biezen tekende voor de grootste kans aan Deventer zijde. De spits, niet altijd even gelukkig in de afronding, schoot de bal op de paal. Verdedigend kwam de ploeg minder in de problemen in de tweede helft. Rechtsback Wout Droste, de beste speler van het veld, speelde weer met lef en zorgde ook voor aanvallende impulsen. Het middenveld daarintegen liet nogal wat steken vallen. Zeker Youp van den Ouweland wist bijna geen bal goed te pasen terwijl hij juist als aanvoerder het elftal op sleeptouw zou moet nemen. Trainer Andries Ulderink was opgelucht, hoewel zijn ploeg nu eens niet de hele wedstrijd de bovenliggende partij was. "Maar nu waren wij eens de gelukkigste."

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .