Gerritsen zorgt voor de aansluiting richting de play-offs

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt. De Deventer ploeg versloeg in de eigen Adelaarshorst concurrent FC Den Bosch met 1-0. Beide ploegen wisten dat een overwinning noodzakelijk was om aansluiting te houden met de subtop. De spelers kwamen maar net op tijd aan in Deventer en stapten pas 10 minuten voor aanvang de bus uit. Toch kwamen er kansen aan beide kanten. Lucius was namens Den Bosch gevaarlijk, terwijl Van der Biezen een goede kans voor Go Ahead Eagles kreeg, nadat Schuurman de spits bereikte. Na rust ging vooral Go Ahead Eagles op zoek naar de zege. Een dubbele wissel, Gerritsen en Janota voor Pedro en Suk, bracht Go Ahead Eagles de aanzet tot de winst. "Patrick en Michal voegden wat aan ons spel toe", vond Ulderink.
Vooral Patrick Gerritsen beleefde een fraaie rentree. In het ruime kwartier dat hij meedeed, kopte hij de belangrijke goal binnen. Koen van der Biezen legde in de 79ste minuut de bal goed terug op Gerritsen, ingevallen voor Luis Pedro. De vleugelspits knikte de bal vervolgens achter keeper Zaari.
Den Bosch-trainer Alfons Groenendijk hield een nare smaak over aan de goal, omdat in zijn ogen het spel stilgelegd had moeten worden en hij dat ook aangaf aan het arbitrale viertal. "Steef Nieuwendaal kreeg een elleboog op zijn gezicht en ligt in de vijfmeter", gaf Groendendijk aan. "Ik heb dat aan het arbitrale viertal aangegeven. Zij moeten het spel stilleggen. Maar ik heb vaker iets gehad met Nijhuis. Hij stuurde me vorige keer weg. Maar ik hou een hele nare smaak aan het doelpunt over."
Trainer Andries Ulderink maalde er niet om. "Dit was niet onsportief van ons. Eerder speelden we om de haverklap de bal uit, terwijl de regel is dat de scheidsrechter dat beoordeelt."
Nieuwendaal liet zich na de wedstrijd gelden en schopte drie deuren in, in de catacomben van de Adelaarshorst. De schade wordt verhaald op Den Bosch.
Go Ahead Eagles houdt toch nog hoop op deelname aan de play-offs. Na de belangrijke zege in de matige wedstrijd tegen FC Den Bosch (1-0) blijft de Deventer ploeg in het spoor van de top-8.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .