Van der Biezen blijft eerste spits

Koen van der Biezen is op dit moment de onbetwiste eerste keus in de spitspositie, ook al kampte hij met wat lichte klachten aan knie en lies na het spelen op het belabberde kunstgras in Almere. Hij zal daarom ook thuis tegen Helmond Sport in de spits beginnen. De nieuwe aanwinst Jhon van Beukering maakt wel deel uit van de selectie en begint op de bank. Ulderink: "Jhon heeft nog weinig wedstrijden in de benen."
Joey Suk maakt na zijn schorsing voor het eerst dit seizoen zijn opwachting in de basis. De middenvelder krijgt de voorkeur boven Glenn Kobussen. Het is de enige wijziging in de basisopstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen Almere City. "Joey maakt de laatste weken op de training een prima indruk", zegt trainer Andries Ulderink. "Hij is balvaster dan in een periode tijdens de voorbereiding en maandag scoorde hij tweemaal tegen Hellendoorn."
Ook Sergio Padt en Michal Janota zijn inzetbaar. Janota keerde woensdag terug van een interland met Jong Polen waar hij nog wist te scoren. Padt zat op de bank bij Jong Oranje in het duel tegen Jong Spanje. De keeper wordt vanmiddag 16.00 uur in Deventer terug verwacht. "Dan pas valt de beslissing", zegt Ulderink, "maar ik denk dat Sergio gewoon kan spelen na een korte terugvlucht." Reservekeeper Jasper Heusinkveld is anders zijn vervanger. Voor de zekerheid trainde eerder in de week al 'leenkeeper' Timo Plattel van FC Twente A1 mee. De verwachte opstelling:
Met koploper Helmond Sport is het in ieder geval ook een tegenstander, die niet massaal voor eigen doel blijft hangen. "Het is prima ploeg, die voetballende oplossingen zoekt. Dus dat kan ook voor het publiek een mooie wedstrijd worden," aldus Ulderink. Helmond Sport is er niet in geslaagd nog een nieuwe spits aan te trekken, als vervanger voor de naar Sparta vertrokken Johan Voskamp. Om aan het vereiste minimum van zestien contractspelers te komen, heeft Helmond Sport verdediger Tsjech Vojtech Machek maar onder contract genomen. Eerder kwam verdediger Jop van der Linden al over van Vitesse.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter