Revanche van Zuidam tegen een team zonder beleving

Go Ahead Eagles moest tegen RBC stellen zonder het vaste verdedigingsduo. Freek Heerkens en Dave Bus ontbraken bij de ploeg van trainer Andries Ulderink. Zij werden vervangen door Theo Vogelsang en Marco Parnela.
De prima spelende Roosendalers waren op eigen veld met 1-0 te sterk voor Go Ahead Eagles. Het enige wat RBC zichzelf kon verwijten was dat de ploeg het overwicht niet uitdrukte in meer goals. De enige treffer kwam van aanvoerder en Go Ahead-huurling Jordy Zuidam, die na 25 minuten scoorde. In de tweede helft liet RBC nog twee groote kansen liggen om de score verder op te voeren. Go Ahead Eagles stond op dat moment al met tien man na een rode kaart voor aanvoerder Marco Parnela. Na tien minuten spelen moest hij er af na het vasthouden van de doorgebroken Seuntjens. De Deventer ploeg ging in de slotfase nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar werd niet beloond. Onder meer invallers Gershom Klok en Jhonny van Beukering kregen nog een goede kans.
"Er zat geen beleving in het team", aldus Ulderink. "Daar moeten we kennelijk nog aan werken bij deze ploeg." Misschien dat dit te maken heeft met de onderhandelingen over de premie's van de spelers. De clubleiding wil namelijk flink korten op de te betalen premies. "Ik denk dat we er uiteindelijk wel uitkomen", zegt voorzitter Edwin Mulder. "Maar we kunnen en willen niet meer zoveel betalen als afgelopen seizoen. Als het goed gaat met de club mogen de spelers daar van meedelen. We verwachten voor dit seizoen echter een klein verlies, dus moeten we overal nogmaals met de kaasschaaf langs."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter