Later en met pijntjes tegen RKC

Go Ahead Eagles speelt de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat RKC Waalwijk. Omdat dit duel live wordt uitgezonden op Eredivisie Live begint de wedstrijd pas om 20.45 uur. In de aanloop naar de wedstrijd kampt een aantal Deventer profs met lichamelijke klachten. Twee wedstrijden op kunstgras binnen vijf dagen lijkt voor verschillende spelers teveel van het goede.
Uitgerekend lichtvoetige spelers als Luis Pedro en Michal Janota sloegen gisteren de afsluitende training over. "De tweede dag na de wedstrijd voelen ze zich het minst", zegt trainer Andries Ulderink. "Met massages en wisselende baden hopen we ze nog op tijd fit te krijgen." Joey Suk is wel weer hersteld van zijn spierblessure. Freek Heerkens is nog niet geheel hersteld van zijn bovenbeenblessure. Hij weer volop in training, al is het de vraag of hij kan spelen. Joep van den Ouweland heeft een ontstekeningsremmende injectie in zijn knie en kan wellicht volgende week de groepstraining hervatten.
Het mindere spel van afgelopen weken wijt Ulderink aan de wisselingen in zijn jonge ploeg. "Als je aanvallend wilt spelen moet je een ingespeelde ploeg hebben. Blijkbaar heeft dat meer tijd nodig."
Koen van der Biezen neemt zijn plaats in de spits in ieder geval weer in. Tegen HSC werd hij vervangen door Jhon van Beukering, die contacten heeft met vertegenwoordigers van het Indonesisch elftal voor het spelen van een interland met Indonesië, begin oktober. Ulderink: "Koen speelt. Ik wilde tegen HSC Jhon en Gersom Klok belonen voor goede invalbeurten, maar Koen heeft het die wedstrijden daarvoor niet zodanig minder gespeeld dat ik hem nu zou moeten passeren." Met welk elftal Ulderink wil bestrijden hangt nog af van de fitheid van verschillende spelers maar de opstelling zou er wel eens ongeveer zo uit kunnen zien:
Ulderink verwacht met RKC een tegenstander die wil voetballen. "RKC Waalwijk heeft een prima selectie. Een uitgebalanceerd team dat is versterkt met ervaren spelers als Van Peppen, Bandjar, Duits en De Groot. Een ploeg die rustig speelt, maar geen negentig minuten druk kan zetten."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter