Uitstekende wedstrijd met een kansloos Helmond Sport

De beloning voor een uitstekende wedstrijd bleef voor Go Ahead Eagles lang uit tegen Helmond Sport. Laat in de tweede helft vonden Koen van der Biezen en Luis Pedro toch het net: 2-0. Patrick Gerritsen had na een kwartier de beste kans om de score te openen, maar de aanvaller kreeg na een voorzet zijn schoen enkele meters van het doel niet tegen de bal. Michal Janota probeerde het even later bij gebrek aan afspeelmogelijkheden van afstand, maar de aanvallende middenvelder zag zijn poging voorlangs vliegen. Helmond Sport had niet veel in de melk te brokkelen, tot een schot uit tweede linie van Kevin van Veen. Een minuut later was de 0-1 erg dichtbij, toen Sjoerd Winkens een hoekschop op de onderkant van het aluminium kopte.
De verdiende 1-0 viel na 67 minuten spelen toch. Na een schitterende steekpass van Janota stond Koen van der Biezen oog in oog met Robert van Westerop. De aanvaller speelde de goalie uit en schoot vervolgens goed binnen.
Tien minuten voor tijd maakte Luis Pedro aan alle onzekerheid een einde met de 2-0. De uitblinker kreeg de bal met het nodige geluk mee, kapte naar links en schoot vervolgens hard binnen.
De duidelijke overwinning in de sfeervolle Adelaarshorst (gevuld met 5587 toeschouwers) brengt Go Ahead Eagles aan kop van de ranglijst. "We speelden de beste wedstrijd tot nu toe", vond trainer Andries Ulderink. "De enige zorg was of we het speltempo vol konden houden. Net op tijd beloonden we onszelf."