Volgens Zuidam de wedstrijd van het jaar

Go Ahead Eagles en zwolle strijden komende zondag voor de eer van Overijssel. Voor Jordy Zuidam een bijzonder duel. "Dit is de wedstrijd van het jaar", zo liet de 28-jarige middenvelder weten.
"Als je bij een club speelt waar derby's voorkomen, is dat altijd speciaal. Hier bij Go Ahead Eagles leeft het enorm. Het is een volksclub. Dat gevoel zit hier heel diep bij de mensen. Dat merk je aan de supporters en de mensen bij de club. Die zijn er al weken mee bezig. Dan gaat het bij jezelf ook kriebelen. Het is heel mooi om zo'n wedstrijd te spelen."
"Wij willen allebei in de top van de Jupiler League spelen en dus winnen om de aansluiting te behouden. Wat dat betreft maken al die aanwezige ingrediënten zo'n duel dan extra bijzonder." Dat Zuidam ooit drie seizoenen voor zwolle uitkwam, vindt hij niet zo van belang. "Ik heb daar verder niks meer mee. Het zegt genoeg dat ik voor Go Ahead gekozen heb. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn beslissing."
Wat verwacht Zuidam voor komende zondag? "In het verleden is gebleken dat deze derby's niet de mooiste wedstrijden zijn. Dat heeft te maken met de druk die er bij komt kijken. Deze wedstrijd wordt niet alleen op voetbal beslist, maar ook op karakter. We zullen in de eerste plaats moeten zorgen dat we meer brengen dan de tegenstander en daarna ons eigen spel spelen, dat wil zeggen: proberen te voetballen. Daar moeten wij het van hebben."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter