Veel strijd maar weinig efficiency en geluk

Zoals vaker speelde Go Ahead Eagles niet slecht, had het thuis een overwicht getuige de 7-2 cornerverhouding voor rust, maar mist het de efficiency en het geluk om de spaarzame kansen in een derby vol strijd ook daadwerkelijk doeltreffend af te ronden.
Go Ahaed Eagles bouwde in de eerste helft een overwicht op, met als grootste kans een gevaarlijk schot van debutant Jules Reimerink(foto). In de blessuretijd van de eerste helft maakte Derk Boerrigter de enige treffer.
Scheidsrechter Dick van Egmond legde in de tweede helft het duel stil wegens spreekkoren richting Dominggus Lim-Duan. De bezoekers eindigden het duel met 10 man na twee keer geel voor Bakker. Hij schoot met opzet de bal in het publiek en moest vertrekken.
"Als je 0-0 speelt, klaagt niemand. Nu is de periode ook uit beeld, heel pijnlijk", besefte verdediger Robbert Maruanaya.
"Onze goal kwam eigenlijk uit het niets, dat had aan de overkant ook kunnen gebeuren.", aldus matchwinnaar Derk Boerrigter.