Wederom winnen op vreemde bodem

Go Ahead Eagles heeft in Eindhoven de derde uitzege op rij geboekt. In het Brabantse Jan Louwers stadion werd het 1-4. Aan de kant van Go Ahead Eagles moest Jarchinio Antonia verstek laten gaan. Hij was ziek en werd vervangen door Cas Peters.
Go Ahead Eagles begon goed aan het duel. Na vier minuten raakte Suk al de paal. Na een kwartier was het raak voor Go Ahead Eagles. Kolder rondde een prima aanval vanaf de linkerkant goed af.
In het tweede bedrijf kwam FC Eindhoven langszij. Ospitalieri schoot uit de rebound raak in een leeg doel. Na een uur spelen kwam de Deventer ploeg opnieuw op voorsprong. Peters kopte in na een corner van Van der Linden. Nadat Koc namens FC Eindhoven een strafschop over had geschoten, liepen de bezoekers uit Deventer in de laatste tien minuten via Houtkoop en Kolder uit naar 1-4
"Ik denk al met al een verdiende overwinning", zei trainer Erik ten Hag na afloop. "We hebben meer kansen gecreëerd dan FC Eindhoven. Eigenlijk hadden we de wedstrijd in het eerste bedrijf al in het slot kunnen gooien. We waren toen heel dominant, de bovenliggende partij. Nu beslissen we het duel in de slotfase en win je uiteindelijk nog met 1-4. Een prima resultaat."