Ruime uitzege met zelfs "tikkie-takkie" voetbal

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond de op voorhand lastige uitwedstrijd tegen Excelsior dik gewonnen: 1-6.
De Deventenaren beleefden aanvankelijk ook een moeizame avond. Geregeld was er sprake van wanorde in de defensie en daardoor kwam Excelsior ook op voorsprong. Maar na een onbeholpen doodschop van doelman Jordy Deckers aan het adres van Cas Peters kantelde het duel in de 35ste minuut volledig. De goalie mocht van scheidsrechter Rogier Honig weliswaar blijven staan (slechts geel). Hij kreeg wel een strafschop tegen die door Quincy Promes feilloos werd benut.
Peters kon het duel niet vervolgen maar zijn vervanger Marnix Kolder was nog voor rust betrokken bij de 1-2. In zijn nabijheid was het uiteindelijk Excelsior-verdediger Kevin van Diermen die de treffer op zijn naam kreeg.
In het tweede bedrijf was Go Ahead Eagles heer en meester. Marnix Kolder maakte al snel 3-1, waarna de frustraties bij de thuisploeg toenamen. Aanvaller Manu kreeg niet veel later de rode kaart na een charge op Jop van der Linden. Met een man meer liep de Deventer ploeg simpel uit naar een monsterscore. Go Ahead Eagles speelde de man meer situatie fantastisch uit. Ze lieten de bal het werk doen wat zelfs bij vlagen leek op het Barcelona "tikie-takie"voetbal.
Xander Houtkoop maakte 1-4, Promes zorgde voor 1-5. Het slotakkoord was voor Marnix Kolder, 1-6. "Verdedigend leek het de eerste 20 minuten nergens op", aldus Ten Hag. "Daarna ging het beter. Met 6-1 een uitwedstrijd winnen komt niet vaak voor".