Spektakel remise in Maastricht

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond in een boeiend duel met 3-3 gelijkgespeeld in de topper tegen MVV.  Al na 51 seconden opende Mark Veldmate de score. Rico Wolven, die in het hart van de defensie de voorkeur kreeg boven Joran Pot, was de spits van de Maastrichtenaren volledig kwijt. De verdediger zou een zware basisdebuut beleven.
MVV haalde de voet echter te snel van het gaspedaal en riep de problemen over zich zelf af. Go Ahead had dat in de gaten en sloeg halverwege de eerste helft binnen korte tijd twee keer genadeloos toe. Eerst verzilverde Suk een fraaie aanval, even later zette Kolder dribbelkont Antonia met een hakje vrij voor Castro: 1-2. De thuisploeg dankte Vrouwe Fortuna dat Promes ook nog een droomkans op de 1-3 liet liggen.
Nadat Antonio Stankov de Limburgse koploper op slag van rust op gelijke hoogte had gebracht, tekende Kolder na tien minuten in de tweede helft zelf koppend voor de 2-3. De mannen van Erik ten Hag gaven vervolgens weinig weg, ware het niet dat Wolven de bal een kwartier voor tijd zomaar inleverde en invaller Sven Braken met zijn eerste balcontact de 3-3 voor zijn rekening nam.
Daarna was het nog een aantal keer alle hens aan dek aan Deventer zijde, maar doelman Nick Marsman beleefde een sterke avond. De gasten kregen nog een ultieme mogelijkheid in blessuretijd. Maar na een vrije trap in de vijandelijke zestien belandde de door Joey Suk genomen bal in de muur.
Zo stapten beide ploegen na 92 minuten spelen van het veld af met het gevoel dat er meer te halen viel.