Omar Kavak raakt gebleseerd in Staphorst

De reserves van Go Ahead Eagles hebben gisteravond een oefenduel in en tegen Staphorst met 2-5 gewonnen. Spits Guyon Philips scoorde drie keer namens de Deventer ploeg. Kevin Spanjaard liet de doelman van de zaterdaghoofdklasser tweemaal de droeve gang naar het net maken. Halverwege was de stand 0-3. Go Ahead Eagles had in Staphorst enkele spelers op proef. Zo deden Tom Hegeman van de Zweef, Joscun Karademis van de CJV’ers en Mate Szolga van Twente mee.
De reserves van de Deventenaren kwamen al snel op voorsprong. Philips werkte de bal al in de zevende minuut in het doel. Amper twintig minuten later was het weer raak. Spanjaard bracht de stand op 0-2. Philips, die deze avond uitstekend speelde, wist in de 38e minuut zijn tweede treffer van de avond te maken. Even daarvoor mistte hij nog een grote kans.
Na rust gingen de Deventenaren door waar ze gebleven waren. Maar nadat Philips een grote kans mist, wist Staphorst de 1-3 binnen te leggen. Tien minuten voor tijd valt toch nog de vierde treffer van Eagles, dankzij Spanjaard. Enkele minuten later weet ook Philips nogmaals te scoren. Eagles mist vlak voor tijd ook nog eens een strafschop. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 2-5. In de allerlaatste minuut weet Staphorst nog te scoren.
Het dieptepunt in de wedstrijd was het uitvallen van Omar Kavak, een kwartier voor tijd. Een zware overtreding van een speler van Staphorst, die goed weg kwam met een gele kaart, leverde Kavak een enkelblessure op.