Heerkens ontbreekt in Eindhoven

Marnix Kolder keert vrijdagavond in het uitduel met FC Eindhoven terug in de basis van Go Ahead Eagles. De aanvaller, die vorige week op de bank moest beginnen, krijgt de voorkeur boven Cas Peters. Kolder viel vorige week in en wist toen drie keer te scoren.
Ook Joey Suk start weer in de basis. De Deventer middenvelder is hersteld van zijn blessures en stuurt Joran Pot weer naar de bank. Het vierjarige "jeugdcontract" van Joey Suk loopt dit seizoen ten einde. Begin december zal er onderhandeld worden over een nieuw contract. Dat de goedspelende Deventernaar dan misschien noodgedwongen zijn geluk ergens anders moet zoeken, zal hier in meespelen.
Freek Heerkens is er niet bij in Eindhoven. De verdediger heeft te veel last van zijn heup. "Hij is licht gekwetst aan zijn heup", lichtte trainer Erik ten Hag toe. Dit maakt de keuze voor de achterhoede wat eenvoudiger voor Ten Hag. Karami zal weer centraal achterin spelen en, aanvoerder, Jan Kromkamp zal weer starten vanaf de rechtsback positie. De opstelling:
Bij FC Eindhoven ontbreken er een aantal spelers: Spits Corey Gameiro speelt momenteel een toernooi in Dubai met het Australisch jeugdteam O19. Blessures: Soufian Dadda (lies), Timothy Durwael (hamstring), Sherry Kindo Kamara, Jelle van Kruijssen (hamstring), Josemar Makiavala (knie), Martijn Thomassen (enkel), Joep van Vroenhoven (heup), Jorn Wagener (pols).
Go Ahead Eagles heeft overigens de 19-jarige Hongaar Máté Szolga op proef. De aanvaller komt van de voetbalacademie van FC Twente, waar hij moest vertrekken. Trainer Erik ten Hag kent hem nog uit zijn eigen periode bij de club uit Enschede. Het is niet aannemelijk dat Szolga op korte termijn wordt toegevoegd aan de Deventer selectie.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter