Weer terug bij af na debacel in Oss

Go Ahead Eagles heeft een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Op bezoek bij FC Oss verloor de ploeg uit Deventer met 5-3. Aanvankelijk leek het een makkelijke avond te worden voor de ploeg van trainer Joop Gall. Schuurman verving de geblesseerde Suk in de basis. Al in de eerste minuut wist Freek Heerkens het net te vinden. Jarchinio Antonia verdubbelde na dertien minuten de score. Marcel van der Sloot was deze avond een kwelgeest voor Go Ahead Eagles, want hij scoorde drie keer. Khalid Karami maakte nog de 3-3, maar daarna liep de thuisploeg door doelpunten van Stankov en Bieber uit naar 5-3.
In Oss kwamen alle problemen van de afgelopen weken weer aan de oppervlakte. Het team heeft onvoldoende persoonlijkheden, die de het elftal op beslissende momenten in het veld kunnen sturen. De verdediging en metname de keeper is niet erg best. Op het middenveld ontbreekt het voetbalvernuft en erger nog de uitstraling om alle duels te winnen. Instelling en mentaliteit om koste wat het kost te winnen zijn in de eerste divisie ook een belangrijke kwaliteit. Achteraf kan het uitblijven van de versterkingen die in het voorjaar werden beloofd om de ploeg mee te laten doen voor de titel al wel een voorbode voor weer een verloren jaar zijn.
Gall trok na afloop zelf min of meer het boetekleed aan voor het falen van zijn ploeg. "Op een of ander manier sluipt er iets in de ploeg dat ik niet kan overbrengen. Dat is vreselijk irritant. Is het de instelling, de wil? Ik weet het niet. Maar er moet wel iets gebeuren nu." Veel mogelijkheden om het elftal rigorues door elkaar te husselen heeft Gall met zijn selectie niet. In de verdediging lijkt een flinke wisseling het hoogste noodzakelijk. Wellicht is het doorschuiven naar het centrum van de meest betrouwbare defenseurs tot nu toe, Khalid Karami en Jan Kromkamp, een eerste aanzet tot meer stabiliteit. Keeper van der Vlag is werkelijk van amateur niveau. Hij kan zijn plek misschien beter afstaan aan de tweede keeper Heusinkveld. Met negen punten uit acht wedstrijden bekleedt Go Ahead Eagles een teleurstellende dertiende plaats in de Jupiler League. Trainer Joop Gall kijkt in de spiegel en legt de schuld als eerste bij zichzelf. “Ik breng het blijkbaar niet goed genoeg over.”

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter