Wellenberg laat zich gelden in overwinning op AGOVV

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag in de Jupiler League met 3-1 gewonnen van AGOVV Apeldoorn.   Ruud Wellenberg was in het matte duel met twee treffers de grote man aan Deventer zijde. Voor de Epenaar waren het zijn eerste doelpunten in het betaalde voetbal.
De derby ging van start zoals verwacht: AGOVV betrok de defensieve stellingen. Ondanks dat begon het goed voor de Deventer ploeg want al na veertien minuten schoot Wellenberg Go Ahead op 1-0. Aan de andere kant maakte Troost na 23 minuten de gelijkmaker. Vanuit een corner kreeg hij de bal op zijn voet.
Een kwartier na rust was het duel ineens beslist. Eerste maakte invaller Gerritsen de 2-1, een zeer knappe goal. Kort daarna maakte Wellenberg zijn tweede en de 3-1 voor Go Ahead Eagles.
Ruud Wellenberg scoorde zijn eerste 2 doelpunten in het betaalde voetbal en droeg ook zijn eerste minuten de aanvoerdersband in het betaald voetbal zagen de ruim 4800 toeschouwers nadat Van den Ouweland 10 minuten voor tijd vervangen werd door Kobussen en zijn band overhandigde aan Wellenberg. Door deze overwinning klimt Go Ahead Eagles naar de 10e plek op de ranglijst.