Koploper 2e periode na dikke winst op Cambuur

Go Ahead Eagles heeft zich tegen de verhouding in met gemak ontdaan van het hoger genoteerde Cambuur Leeuwarden. The Eagles liepen na een rode kaart van Mart Dijkstra uit naar een klinkende 4-1 overwinning. Go Ahead Eagles speelde alle de zorgen van zich af en was de hele wedstrijd de bovenliggende partij. De ploeg van trainer Joop Gall speelde geconcentreerd en toonde zich op de juiste momenten slagvaardig. "We zijn eigenlijk niet in de problemen geweest", zei Gall. "Deze overwinning is natuurlijk heel welkom."
Vooral op het middenveld, met Joey Suk, Ruud Wellenberg en Joep van den Ouweland maakte Go Ahead Eagles het verschil. In de defensie werden nauwelijks mogelijkheden aan de Friese ploeg weg gegeven.
Al in de derde minuut verscheen de openingstreffer op het scorebord. Een assist van Ruud Wellenberg bracht Jarchinio Antonia in de gelegenheid om doelman Marco Bizot te verschalken.Xander Houtkoop (assist Antonia) verdubbelde de marge vlak voor de tijdelijke onderbreking. Toch kwam Cambuur nog terug in de wedstrijd. Het tweede bedrijf was nog geen twee minuten bezig of de 2-1 lag in het doel van de blunderende Peter van der Vlag. Erik Bakker was daar verantwoordelijk voor.
Maar nog geen tien minuten na de 2-1 was het gedaan met De Geelblauwen. Scheidsrechter Bas Nijhuis liet Dijkstra de rode kaart zien en gaf Go Ahead een penalty. Het ultieme buitenkansje werd verzilverd door Marnix Kolder. De 4.788 aanwezige supporters op De Adelaarshorst zagen The Eagles vervolgens uitlopen naar een klinkende 4-1 overwinning door een goal van Joey Suk (assist Antonia).
Go Ahead Eagles klimt door de overwinning naar de elfde plaats en begint als koploper in tweede periode.