Legendarische overwinning op Feyenoord in de beker

Go Ahead Eagles zorgde voor een ongelooflijke stunt in de voetbalwereld door Feyenoord uit de beker te wippen: 2-1. De Deventer ploeg overtuigde ineens tegen de Rotterdamse favoriet. Met een afstandsschot bracht Joey Suk zijn ploeg al vroeg op voorsprong, na rust verdubbelde Marnix Kolder uit een strafschop de voorsprong. De tegengoal van Ron Vlaar, in de 89ste minuut, bracht de ploeg niet aan het wankelen.
Heel Go Ahead Eagles zat gisteravond op de brommer. Van keeper Peter van der Vlag tot spits Marnix Kolder, de ploeg was niet te houden voor Feyenoord. "Ongelooflijk", bracht trainer Joop Gall na afloop uit. "Hoe kan dit, na die 4-1 tegen Sparta. Dit is weer een hele hoge piek na een diep dal."
Feyenoord-trainer Ronald Koeman meende het kunstje tegen de Deventenaren echter op halve kracht te kunnen klaren. Een forse miskleun. Koeman gunde reservekeeper Lamprou, middenvelder Mokotjo en vleugelspits Biseswar speeltijd en liet bijvoorbeeld Jordy Clasie, tegen Ajax nog de uitblinker van de ploeg, op de bank. Koeman gaf daarmee aan dat hij niet in de sterkst mogelijke opstelling hoefde te spelen om de volgende bekerronde te bereiken. Daarmee bracht hij, wellicht onbedoeld maar niet minder duidelijk, ook de boodschap aan zijn ploeg mee dat het wel zou lukken.
Trainer Ronald Koeman van Feyenoord kent de wetten van het bekervoetbal maar al te goed. "Verrassingen zijn er altijd. Jammer alleen dat wij nu het slachtoffer zijn. Dat is heel pijnlijk", mokte de oud-international na de verdiende nederlaag donderdagavond bij Go Ahead Eagles (2-1).
Koeman vond de inzet en instelling bij zijn spelers minder dan zondag in de klassieker tegen Ajax . "Dat is een kwalijke zaak. Motivatie moet uit jezelf komen en niet van de tegenstander. Mede daarom is het mijn grootste teleurstelling tot dusver bij Feyenoord. Als nummer twaalf van de Jupiler League beleefde Joop Gall in zijn eerste seizoen bij Go Ahead Eagles vooralsnog grillige maanden. "Het beeld in de competitie is heel wisselvallig", bekende hij na de bekertriomf. "We zijn heel erg verrast door deze zege." Jarchinio Antonia koppelde RKC aan Go Ahead Eagles in de volgende bekerronde. De Deventenaren spelen kort voor de kerst uit in Waalwijk. "Als we Feyenoord kunnen verslaan, moeten we ook van RKC kunnen winnen", zei Antonia.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter