Besloten oefenwedstrijd tegen NEC niet foutloos

Go Ahead Eagles heeft donderdag de oefenwedstrijd tegen NEC met 4-2 verloren. De wedstrijd werd in de Nijmeegse Goffert achter gesloten deuren gespeeld, omdat NEC geen extra veiligheidsmaatregelen wilde nemen.
Trainer Joop Gall gunde alle fitte spelers speelminuten. Alleen reservekeeper Jasper Heusinkveld bleef op de bank. Khalid Karami (lichte liesblessure) kon niet meespelen. Michael Jansen keerde daardoor terug in de verdediging.
Go Ahead Eagles speelde een acceptabele wedstrijd en kon goed mee met NEC. Dat na ruim een kwartier op 1-0 voorsprong kwam door Latupeirissa, die vanuit buitenspelpositie kon scoren. De arbitrage wuifde de protesten van GA Eagles weg en kende de treffer toe. Het goede spel van Go Ahead Eagles werd in de 38ste minuut beloond met een fraaie treffer van Michael Jansen, die profiteerde van goed voorbereidend werk van Tcho Tcho Makuso en Marnix Kolder.
Na de rust nam Go Ahead Eagles de leiding. In de 53ste minuut vond jarchinio Antonia de vrijstaande Ruud Wellenberg, die koelbloedig raak mikte. Als gevolg van onoplettendheden en verdedigingsfouten aan Deventer zijde trok NEC uiteindelijk toch nog aan het langste einde. Zeven minuten later werd het gelijk door Nijland en een kwartier voor tijd zorgde Van der Velden voor de Nijmeegse voorsprong (3-2).
Go Ahead Eagles ging op jacht naar de gelijkmaker en slaagde er via Jarchinio Antonia bijna in de 3-3 te maken. De snelle buitenspeler mikte echter op de paal. In blessuretijd gooide Amieux de wedstrijd definitief op slot door de 4-2 te maken.
Opstelling: Van der Vlag; Kromkamp, Heerkens, Bus, Jansen; Van den Ouweland (46. Janota), Wellenberg, Schuurman (46. Suk); Gerritsen (46. Antonia), Kolder, Makoso (46. Houtkoop)