Forse nederlaag in Rotterdam

Een zeer slap Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag met 4-1 kansloos verloren bij Sparta Rotterdam. De Deventer formatie maakte bar weinig klaar in Rotterdam en liet zich voor rust aan alle kanten afbluffen door het eveneens niet bijster sterk spelende Sparta. Tot ergernis van trainer Joop Gall, die Glenn Kobussen en Resit Schuurman al na amper twintig minuten de dug-out uitstuurde voor een warming-up. Go Ahead Eagles keek bij rust tegen een 1-0 achterstand aan.
 Na een kwartier spelen en 1-0 achterstand zette Gall zijn hand als een toeter aan de mond en schreeuwde: "Slappe zooi! We hebben afgesproken met elkaar te strijden. Dat is er niet!" Heel Spangen hoorde de strijdbare Gall tijdens een spelonderbreking. Cynisch: "Iedereen luisterde ook, behalve mijn spelers."
 Kort na de hervatting tekende Jeremy Bokila voor de 2-0, waarna invaller Schuurman Go Ahead Eagles uit een hoekschop na een klein uur terugbracht in de wedstrijd. Niet veel later was het Joshua John die de marge weer op twee bracht. Die mokerslag kwam de Deventer formatie niet meer te boven. Sterker, het was Jeroen Veldmate die Sparta tien minuten voor tijd nog aan de 4-1 hielp. In de slotfase haakte verdediger Dave Bus ook nog geblesseerd af bij de Deventer ploeg.